SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening
Nybörjarinformation
Information till simmare och föräldrar

Träningen

Simning är en härlig sport och motion. De första åren fokuserar vi på två simsätt; ryggsim och frisim. Skälet till det är att dessa kommer att följa barnen så länge de tränar simning, oavsett om det sker i ÅSS:s regi eller annan. Frisim är för simmaren vad joggning är för löparen, dvs simsättet vi oftast tränar kondition eller styrka med. Under de första åren jobbar vi därför mycket med dessa simsätt och hur både arm -och bentag skall utföras för att simningen skall bli så effektiv som möjligt, men också för att minimera skador. Vattenläge och flytteknik är också viktiga beståndsdelar i simträningen i början.


Att tänka på 


  • Se till att komma i tid till träningen. Vi försöker att få igång en bra rutin med att värma upp axlar, leder och få igång cirkulationen innan man hoppar i vattnet, så det bör finnas tid till det också.

  • Vi i ÅSS öppnar upp för att föräldrar är med under träningen. Sitt på läktaren, ta en fika och hjälp till i den mån du kan med att rulla ihop linor, ta bort stegen eller linstolpar före och efter träningspassen. Låt dock barnen byta om själva. Det är viktigt att de lär sig att byta om, duscha och tvätta sig själva, det skall de lära sig och det görs i dessa åldrar även i skolan efter idrottslektionen.

  • Alla som skall vara i bassängen måste duscha utan badkläder innan man kliver i bassängen. Mängden bakterier som sitter på kroppen är enorm. En liten del försvinner vid dusch. Om man inte duschar innan man går i vattnet ökas bakteriemängden i vattnet, klordoseringen ökas och vattenkvaliten sjunker. För den överkänslige är det bra att duscha med tvål innan bad. Kloret angriper smuts och bakterier och har du tvättat bort dem är chansen större att du slipper utslag och klåda.

  • ÅSS är till största delen en ideell förening som bygger på ett starkt föräldraengagemang. Vi behöver föräldrar som ställer upp exempelvis som hjälptränare/ledare och behöver även tillsätta olika roller på tävlingar. När ditt barn anmält sig till tävling, eller klubben arrangerar tävling på hemmaplan, så förväntas du som förälder att under tävlingen ställa upp med att fylla någon rollfunktion. Rollfunktionen meddelas av respektive ansvarig person. Kan man som förälder inte ställa upp i den tilldelade rollen så ansvarar föräldern själv för att hitta en ersättare.