Välkommen till Åkersberga Simsällskap en ideell simidrottsförening i Österåker.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening

Bli medlem i Åkersberga Simsällskap
Bli stödmedlem
Välkommen till ÅSS första nyhetsbrev 2024 
2024-05-15 20:49

Ett av styrelsens mål inför 2024 är att öka kommunikationen mellan styrelse, tränare, simmare och medlemmar. Vi kommer därför skicka ut ett antal nyhetsbrev regelbundet fördelade under året. Är det något som ni skulle vilja ha med i nyhetsbrevet så hör bara av er!  

 

KM (Klubbmästerskap) – 2 juni  

Detta är kanske det allra viktigaste datumet att hålla koll på under vårterminen. På KM får samtliga simmare i klubben möjlighet att visa upp sina färdigheter för föräldrar, övriga i familjen samt viktiga personer i sin närhet.  

De allra yngsta simmarna får möjlighet att för första gången starta från pall i en tävling. De yngsta barnen får prova att simma 25 meter i alla simsätt och i år har vi även lagt till 50m frisim. Som alla säkert är medvetna om så får simmare under tolv år inte rangordnas, därför delas deltagarmedaljer ut. 

 

Om ni inte har medverkat på ett KM tidigare så ta chansen! Ni anmäler er till er tränare, de kommer att skicka ut en inbjudan via SportAdmin appen. Det är även ett ypperligt tillfälle att få titta på våra äldre simmare, vi har många duktiga simmare i klubben och det är inspirerande att se dem tävla!  

 

Under KM kommer vi ha en kafeteria, där det kommer säljas fika och mackor. Vi behöver ha hjälp med bakning och bemanning av fiket, se nedan vilken grupp som är ansvarig på KM i juni och i december. Vi kommer att ta kontakt med grupperna inom kort och bestämma ansvarsfördelningen. Till vår kafeteria får givetvis alla gruppföräldrar som vill bidra med hembakat, i såfall kontakta katrine.richardson@akersbergasim.nu. Det är ett välkommet bidrag till vår klubbkassa. 

Aktivitet 

KM Juni 

KM December 

Bakning  

Röd grupp 

Grön grupp  

Bemanning fika  

Gul grupp  

Guld hajarna 

 

Ni som har gått funktionärsutbildning under 2024 och ännu inte gjort er praktik har möjlighet att göra den under KM, kontakta johanna.ronnbro@akersbergasim.nu

 

Sponsring och nattvandring  

Klubben har ett stort behov av att öka intäkterna för att bibehålla och utveckla klubbens verksamhet. Styrelsen kommer att 2024 se över vilka möjliga aktiviteter som kan bidra till ökade intäkter och nu har en sponsors/intäktsgrupp skapats. Aktiviteterna kommer att involvera alla familjer till simmare i klubben. 

Denna vecka har vi glädjen att meddela att vi har tecknat vårt första samarbetsavtal, det är ICA Supermarket i Åkersberga centrum som har skrivit ett flerårs kontrakt med ÅSS. Ett STORT TACK och välkommen ICA Supermarket Åkersberga till vår ÅSS familj.  

 

Vi hoppas nu kunna utvidga med fler samarbetspartners under 2024. Kanske har ditt företag/arbetsgivare möjlighet att sponsra ÅSS? Har du erfarenhet av sponsorarbete eller bara känner för att hjälpa till? Hör av dig till styrelsen.  

 

Vi har också ett gäng föräldrar som kommer att nattvandra under ett tillfälle i juni. På det första tillfället är det främst styrelsen som deltar. Nattvandring ger inte bara pengar till klubben men är förstås ett fantastiskt sätt att hjälpa till i vårt närområde.

 

Vi kommer att anmäla klubben till ytterligare 2-3 stycken tillfällen under hösten. Tanken är att föräldrar till barn/ungdomar i samma simgrupp kommer att få möjlighet att gå tillsammans. Det kommer att skickas ut anmälan till olika simgrupper via SportAdmin under sensommaren/tidig höst.  

 

Nominering till Österåkers Först Rotaryklubbs idrottsstöd 

ÅSS nominerade Olivia Blom till Österåkers Första Rotaryklubbs idrottsstöd. Olivia Blom har nominerats för sitt engagemang som ung tränare i klubben. Olivia är en inspirerande ung ledare som har visat på stor mognad, tålamod och engagemang i sitt stöd till de yngre simmarna.  

Vi har som ni vet många duktiga och engagerade ungdomsledare och det var inte lätt att välja ut en kandidat till denna nominering. Vi i ÅSS är fantastiskt stolta och tacksamma för det arbete som våra ungdomstränare bidrar med.  

 

Läger  

Simklubben anordnar varje år ett simläger för A, röd och gula simgrupper. I år kommer lägret att vara i Skara under vecka 32. Det är ett uppstartsläger och ska förbereda simmarna inför det nya simåret. Lägret brukar vara väldigt uppskattat av både äldre och yngre simmare.  

 

Simkurser 

Det finns planer på att anordna simkurser under vecka 33 för barn i Österåker som inte har klarat betygskriterierna för simkunnighet i skolan. Under samma vecka undersöker vi också möjligheten att ordna extra simpass för hajgrupperna och den gröna gruppen så att de kan komma igång inför hösten. Det kommer att komma ut mer information om dessa simkurser i juni på Åkersberga Simsällskaps hemsida, på vår Facebook och på Instagram (se mer nedan).  

 

Master simgrupp 

Åkersberga simsällskap har en master simgrupp som tränar tre gånger per vecka. Kanske är du en gammal simmare som känner för att damma av badkläderna? Om ni är intresserade anmäl er på hemsidan.  

 

Sociala medier 

Simklubben finns både på Instagram och Facebook @akersbergasimsallskap, följ oss gärna där. Vi kommer att se till att vi delar information regelbundet på dessa sidor. Om ni vill att något ska läggas upp där hör av er till Jenny Holmlund, jenny.holmlund@akersbergasim.nu

 

Introduktion av den nya styrelse 2024 

Den nya styrelsen tillträdde i mars 2024.  

 

Omvalda styrelsemedlemmar:  

Lotta Brennwald, Ordförande  

Magnus Sparf, Kassör & IT-ansvarig 

Johanna Rönnbro ledamot  

 

Nyvalda styrelsemedlemmar:  

Jenny Holmlund sekreterare  

Katrine Richardson Vice ordförande  

Jens Johansson ledamot  

Ellinor Nordenfelt ledamot 

 

Hur får man tag i styrelsen? Det bästa är att mejla till adressen info@akersbergasim.nu vid frågor och synpunkter. Denna e-postadress bevakas nästan dagligen, men ibland kan det ta några dagar att få svar. Alla som är med i styrelsen arbetar också heltid och engagerar sig i simklubben på sidan av sitt jobb, så snälla ha viss förståelse om det ibland kan ta några dagar att få svar.  

 

Som ni ser så händer det massor av spännande i simklubben just nu. Vi som är med och hjälper till är alla föräldrar till barn som simmar och tillsammans vill vi bygga upp en simklubb där både barn och vuxna har kul tillsammans. Har ni några synpunkter eller vill vara med och hjälpa, så hör gärna av er.  

 

Viktiga datum  

24-26 maj Filbyte cup- tävling för A och röd grupp i Linköping  

2 juni KM detta är också avslutning för hajgrupperna och de gröna grupperna 

6 juni ingen simning  

7 juni nattvandring  

Vecka 24 avslutas terminen för de gula grupperna  

Vecka 26 avslutas terminen för A och röd grupp  

Vecka 32 Träningsläger i Skara för A, röd och gul grupp.  

 

Vi återkommer om datum när samtliga grupper börjar i augusti  

 

 
 
 
Nattvandring
2024-05-08 22:48
Vill du nattvandra med oss?

Vi i Åkersberga Simsällskap ska nattvandra för att samla in pengar till vår förening. Vill du hjälpa till? Du gör något bra för samhället och för ungdomarna, samtidigt som du stödjer vår förening. Välkommen att träffa nya människor och ha en trevlig kväll medan vi vandrar runtom i kommunen.

 

Praktisk information: Vårt första tillfälle är den 7 juni. Du måste vara minst 20år.  Man samlas kl.20:30 och är ute till kl.01:00.

 

Mejla din intresseanmälan till jenny.holmlund@akersbergasim.nu    

Sociala medier
2024-05-03 18:52

Nu kan du hålla dig uppdaterad med vad som händer i föreningen genom att följa oss på Facebook eller på Instagram

Vi välkomnar en ny styrelse! 
2024-04-26 10:32

Söndag den 24 mars arrangerades Åkersberga simsällskaps årsmöte, under vilket föreningens nya styrelse valdes. Vi fortsätter att tillsammans utveckla föreningen med både nya medlemmar och namn från tidigare styrelse: 

 

  • Lotta Brennwald, ordförande  
  • Katrine Richardson, vice ordförande 
  • Jenny Holmlund, sekreterare 
  • Magnus Sparf, Kassör 
  • Johanna Rönnbro, ledamot och tävlingsansvarig 
  • Ellinor Nordenfelt, ledamot 
  • Jens Johansson, ledamot 
  • Emily Richardson, suppleant 
  • Max Sjöberg, suppleant 
2018-11-14 20:34
Nu är ÅSS Medley KM och ÅSS Medley Pers (c-tävling) öppen för anmälan på https://www.tempusanmalan.se​
Bli stödmedlem
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..