Välkommen till Åkersberga Simsällskap en ideell simidrottsförening i Österåker.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening

Vår vision

Åkersberga simsällskaps värdegrund: Alla vill simma med oss.

 

Lika värde: Vi jobbar för lika värde oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, ålder, funktionsskillnader eller religiös tillhörighet.

 

Glädje, kamratskap, trygghet och delaktighet: Vi jobbar för att medlemmarna skall känna glädje, trygghet och tillhörighet. Medlemmarna skall trivas i verksamheten, känna sig delaktiga i sitt idrottande samt få vara med och påverka sin träning och utveckling.

 

Livslångt hälsofrämjande: Vi arbetar för att skapa förutsättningar för ett balanserat och hälsosamt idrottande för alla medlemmar.

 

Utvecklande: Vi skapar rätt förutsättningar för att utveckla medlemmarna i enlighet med deras förmåga, vilja och ambition.

 

 

Vår historia:

 

Åkersberga Simsällskap (ÅSS) bildades i februari 1974.

 

ÅSS är en ideell simförening som bygger på ett starkt föräldraengagemang. Vår grundtanke är att ingen ska behöva göra allt hela tiden om alla gör något någon gång.

 

ÅSS har drygt 250 medlemmar varav c:a 220 aktiva simmare i åldern 6 till 74 år. Alla, oavsett ålder, är välkomna att simma och träna i ÅSS. Vi har flera simgrupper igång för tävlingssimning (A- & B-grupper, Medleygrupper och Teknikgrupper), nybörjare och motionärer.

 

För nybörjare erbjuder vi crawlgrupper. Här lär vi ut simsätten med sikte på tävlingssimning varför de som börjar redan måste kunnat simma minst 50 meter. ÅSS har ingen grundläggande simskoleverksamhet.

 

Flera av våra tränare har genomgått de kurser som Svenska Simförbundet anordnar.

 

Vi vänder oss i första hand till barn och ungdomar i Österåkers kommun men självklart välkomnar vi även simmare från andra kommuner.