SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening
Grundutbildning för tränare och ledare

ÅSS erbjuder alla ledare och tränare gratis Grundutbildning för tränbare och rekommenderar verkligen att alla går dessa.

 

Just nu finns det några olika tillfällen att anmäla sig till, man kan anmäla sig direkt på länken. Kontakta gärna kansliet så ni får de uppgifter ni behöver för fakturering av kursen till klubben.

 

Kurstillfälle 1:

  • 2022-04-19 18:00 - 21:00
  • 2022-04-30 09:15 - 17:00

Kursplats Solna

 

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1545929

 

Kurstillfälle 2:

  • 2022-04-27 18:00 - 21:00
  • 2022-05-07 09:15 - 17:00

Kursplats Solna

 

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1545931

 

Lycka till!

Dags att anmäla sig till funktionärsutbildningen den 24 & 29 mars
Funktionärsutbildning - anmäl dig nu
 

Nu är det dags att anmäla sig till ÅSS Funktionärsutbildning. Den går av stapeln den 24 och 29 mars 18:20-22:00. Mer info skickas ut till de anmälda i god tid. Vi planerar att ha denna utbildning så att vi kan hålla praktik under Medley Cup den 3 april 

 
Vet du vad simmarna gör i simbassängen och varför? 
Ett utmärkt sätt att få svar på frågan och dessutom hjälpa klubben vid tävlingar är att utbilda sig till tävlingsfunktionär. ÅSS inbjuder till kurs för att bli tävlingsfunktionär i simning. Kursen riktas till föräldrar, ledare och ungdomar fyllda 16 år. Några förkunskaper inom simning behövs inte. 
 
Det behövs drygt tjugofem funktionärer vid varje tävlingspass för att kunna genomföra tävlingen. Därför behöver vi fler aktiva funktionärer och vi skulle gärna se att vi blev fler med din hjälp. 
 
Målsättning 
Att efter teori och två praktikpass kunna tjänstgöra som tidtagare, vändningskontrollant och måldomare under en simtävling. Behörighet som tävlingsfunktionär. 
 
Tider 
Kurs   Teori 1 18:20-22:00    Teori 2/Praktik 18:20-22:00
 
Man måste delta på båda teoripassen
 
Den praktik (2 pass) man ska genomföra inom 6 månader efter genomförd teorikurs kan genomföras vid UGP, Höstsimiaden eller på KM i Söra simhall Åkersberga. Det går även att göra den på andra tävlingar också inom 6 en månads period. Kolla gärna vilken tävling ni kan/vill göra er praktik på och ta med svaret till första kurstillfället. Vi behöver allas hjälp. 
 
Plats 
Kurserna hålls i kvartersgården Simborgaren. Kör längst in på Simborgarvägen. Då kommer du till en vändplan och vid den ligger ett hus som är kvartersgården Simborgaren.
 
Utrustning 
Till teorin: Anteckningsmateriel. 
Till praktiken: Lätt klädsel samt ett par sköna inomhusskor.
 
Övrigt 
Kaffe/dryck med tilltugg serveras under kursen. 
 
Kursledare 
Alf Persson och Peter Häggblad
 
Anmälan 
Anmäl till tavling@akersbergasim.nu. Det går även bra att ställa frågor till denna mail. 
 
Välkomna!
ÅSS utbildningspolicy

ÅSS strävar efter att erbjuda våra tränare, ungdomstränare och ledare relevant utbildning för att hålla en hög standard på träningar och på ledarskapet. Huvudtränare, styrelse samt stödfunktioner är lyhörda för behov och önskemål och är positiva till alla fortbildningsinsatser som ger kompetenshöjning i klubben och ser positivt på förfrågningar och önskemål kring att utbilda sig. Klicka gärna på SISU - länken till höger för att läsa vilka utbildningar som är aktuella just nu

 

 

Vill du utbilda dig? Maila kansli@akersbergasim.se för instruktioner

 

 

Grundutbildning som ÅSS erbjuder:

 

HLR-Hjärt och lungräddning från baby till vuxen. Utbildningen sker ett flertal gånger under året. Vi strävar efter att alla våra tränare, ungdomstränare och ledare skall ha en uppdaterad HLR utbildning för den ålder de avser leda (Giltig i 1 år)

 

Grundutbildning för tränare. Utbildningen arrangeras av SISU idrottsutbildarna och lämpar sig för alla tränare, både ungdom och vuxentränare. Vi strävar efter att alla våra ledare skall ha gått grundutbildningen under sitt första år som tränare. Kostnad 1800kr. (För att gå utbildningen ska du ha fyllt 14 år)

 

Funktionärsutbildning: Målet är att efter teori och två praktikpass kunna tjänstgöra som tidtagare, vändningskontrollant och måldomare under en simtävling. Utbildningen ger behörighet som tävlingsfunktionär.

 

Vidareutbildning inom simning:

 

Assisterande simtränare Nivå 1. Efter utbildningen ska du kunna verka som assisterande ledare på alla nivåer och inriktningar. Utbildningen består av två delar, grundutbildning för tränare (som beskrivs ovan) samt simidrottsledare. Simidrottsledare arrangeras av Stockholms simförbund, och innehåller ca 40 utbildningstimmar varav hälften via webben. (Kostnad 4300kr)

 

För att få gå utbildningen måste du:

o   Fylla minst 16 år under året.

o   Vara simkunnig enligt simkunnighetsdefinitionen.

o   Ha giltigt HLR-intyg (barn el vuxen) som är max 12 månader gammalt.

 

Simlinjeinstruktör Nivå 2. Efter utbildningen ska du kunna vara ansvarig ledare för gruppverksamhet inom vald inriktning. Simlinjeinstruktör arrangeras av Stockholms simförbund. Utbildningen innehåller ca 3x20 utbildningstimmar. Kostnad (ca 6900 kr) Simlinjeinstruktör finns i tre inriktningar; Simlinjeinstruktör/Simlärare 2–8 år, Simlinjeinstruktör 7–13 år och Simlinjeinstruktör 12–17 år 

  

För att få gå utbildningen måste du:

o   Vara godkänd Assisterande Simledare (nivå 1).

o   Ha minst ett års praktisk erfarenhet på relevant åldersnivå

o   Fylla minst 18 år det år du avslutar utbildningen

o   Ha giltigt HLR-intyg som är max 12 månader gammalt. För 2–8 år gäller barn-HLR, för 7–13 år & 12–17 år gäller vuxen-HLR 

 

Övriga utbildningar:

Det finns en hel del utbildningar på SISU:s hemsida. ÅSS välkomnar förslag på utbildningar som våra ledare vill gå. Skicka din förfrågan till kansli@akersbergasim.se

 

Bidrag för tränarutbildning:

Svensk simidrott erbjuder bidrag för att utbilda tränare:

För grundutbildningen erbjuds bidrag för den del som överstiger 500 kr/deltagare

För simidrottsledare (del av nivå 1) erbjuds 2500 kr/deltagare

För simlinjeinstruktör (nivå 2) erbjuds 4000 kr/deltagare