Välkommen till Åkersberga Simsällskap en ideell simidrottsförening i Österåker.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening

ÅSS utbildningspolicy

ÅSS strävar efter att alla som är engagerade inom ÅSS ska ha den utbildning och färdighet som krävs för att ÅSS ska kunna bedriva en kvalitativ simverksamhet. Genom att ledare och tränare har rätt kompetens skapar ÅSS förutsättningar för god kvalitet i simverksamheten, samtidigt som ledare och tränare får verktyg för att på bästa möjliga sätt se och möta de aktiva och få dem att utvecklas. 

Utbildningsansvarig ansvarar för att genomföra en introduktionsutbildning (ÅSS interna utbildning) för tillkommande simtränare, assisterande tränare, aspiranter, ledare m.fl.

 

Huvudtränare ansvarar för, tillsammans med utbildningsansvarig, att det finns tillräckligt många utbildade Simtränare, Assisterande simtränare, Aspiranter och Ledare för att simverksamheten ska kunna genomföras. 

 

Inför varje termin ansvarar huvudtränare, tillsammans med utbildningsansvarig, för att ta in intresseanmälningar från unga (aktiva) simmare och föräldrar, för rekrytering och planering av utbildningar utifrån ÅSS behov på kort och lång sikt. Utbildningsansvarig ansvarar för att utbildningar bokas in. 

 

ÅSS erbjuder även hjärt- och lungräddning (HLR-utbildning), funktionärsutbildning för tränare, ledare, simmare och föräldrar samt de utbildningar som krävs för att genomföra tävlingar och bedriva en god föreningsverksamhet. 

 

Intresserad? Hör av dig info@akersbergasim.nu!