SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening
Medley, B och A-grupper

Medleygrupper, MY-grupper.

Tredje steget i simutbildningen. Här tränar man tre gånger i veckan och huvudmålsättning är att lära sig att simma samtliga simsätt korrekt och att orka alla distanser på tävling. Nu har man också blivit lite varmare i simkläderna och satsar tävlingsmässigt på att delta i två av Stockholms simförbundstävlingar, Vår- och Höstsimiaden.

 

B och A grupperna

Överst i vår gruppstruktur har vi så B och A grupperna. B-grupperna tränar fyra till sex gånger i veckan i bassängen + ett landpass, A-gruppen tränar sex gånger i veckan i bassängen + ett landpass. Både A- och B-grupper får ibland möjlighet att vissa utvalda veckor även träna två pass på morgnarna, innan skolan. Utöver träning utbildar vi i kostlära, träningsfysiologi, förebyggande av skador osv. Här är huvudmålsättningen att delta i Ungdoms-GP, JDM och Sum-sim (Svenska Ungdomsmästerskapen).


Till skillnad från de flesta andra idrotter har simningen egentligen inga "säsonger". För C-, T- och My-grupperna följer ÅSS dock i princip skolterminerna, d.v.s. vi börjar träningen när skolan drar igång och slutar varje termin någon vecka innan skolorna slutar. På skolloven är det i regel ingen träning förrän man simmar i våra A- eller B-grupper. För dessa förlängs vårterminen med en "utomhussäsong" i långbana (50m-bassäng). JDM & DM i långbana går i mitten av juni och Sum-sim i början av juli. Från slutet av maj tränar vi då till stor del i Kvarnbadets utomhusbassäng i Vallentuna. De duktigaste simmarna tränar i princip året runt, med undantag för en månads uppehåll i mitten av sommaren. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen