Välkommen till Åkersberga Simsällskap en ideell simidrottsförening i Österåker.
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga Simsällskap
Simförening

Nyhetsbrev juni 2024
2024-07-02 09:28

Nu är äntligen sommaren här och då även sommaruppehållet. Innan styrelsen också tar sommarlov vill vi dela med oss av vad som har hänt under de sista månaderna och blicka framåt efter sommarlovet. 

Filbyter

Vi skickade ett gäng simmare till Filbyter i Linköping på en tredagarstävling. Linköping bjöd på fantastiskt vackert väder och även i år tävlades det utomhus i deras nya 50 meterspool. Detta är för de flesta årets favorittävling och det var väldigt lyckat även i år. 

KM- Klubbmästerskap

Den sista tävlingen för terminen var ÅSS egna klubbmästerskap. Det är tillfället då samtliga ÅSS simmare kan medverka från bronshaj till mastersimmare. Vi hade något färre simmare än tidigare år och styrelsen funderar på om vi ska flytta vårt KM till tidigare under terminen. Det var en tävling med många personbästa, vilket naturligtvis är jättekul. 

Tanken var att ÅSS skulle arrangera ett café under dagen, men Medley stoppade det och vi förhandlar nu om möjlighet att arrangera café under vissa tävlingar under året. Att arrangera café på hemmatävlingar skulle ge klubben en extra och behövlig inkomstkälla. Tyvärr fick vi detta beslut bara dagar innan KM och införde i stället ett mindre lotteri som gav klubben 1200 kr. 

Planering av sommarläger

Under juni blev sommarlägerplaneringen helt klar och det blir hela 30 stycken simmare från den gula, röda och A-gruppen som åker på läger under vecka 32. Simmarna från gul grupp kommer att vara där från torsdag till söndag och A och röd grupp från tisdag till söndag. Lägret kommer att vara i Skara och simmarna kommer även att besöka Skara Sommarland. 

ÅSS representant i Sum-Sim

I år har vi en simmare som har lyckats kvala sig in till Sum-Sim i Sundsvall och det är Moa Eiving. Hon kommer att representera ÅSS i 50 m bröstsim. Vi önskar henne ett stort lyckat till!

Ekonomi

Styrelsens främsta jobb i år är att få ordning på ekonomin i föreningen, som ni säkert vet gick klubben med stor förlust 2023. Under 2024 har vi främst fokuserat på att öka intäkterna men vi har också lyckats minska våra kostnader.

Bland annat hanteras ÅSS generella administration av frivilliga krafter samt att vi har implementerat ett digitalt bokföringssystem och tagit över den dagliga bokföringen från att tidigare ha outsourcat denna tjänst. Detta gör att vi lättare kan följa upp vår finansiella ställningoch snabbare kan få del av resultatet under året, samtidigt som det också sparar pengar till klubben. 

För att få bättre förståelse för hur våra kostnader och bidrag ser ut och hur de fördelas har vi analyserat vad de olika simgrupperna får i bidrag och vad de kostar. Målet är för simåret 2024/2025 att skapa en mer rättvisande fördelning mellan grupperna. 

Nedan kan ni se vad styrelsen har gjort hittills under 2024 för att skapa en bättre ekonomi i föreningen. 

 

Nya terminsavgifter hösten 2024

Vid ÅSS årsmöte fastställdes det i verksamhetsplanen att det för hösten 2024 behöver ske en ökning av terminsavgifterna på sammantaget 30% för att närma sig ekonomisk balans. 

Terminsavgifterna har varit oförändrade under många år samtidigt som vi har haft hög inflation som har resulterat i ökade direkta kostnader för banhyra och startavgifter för tävlingar. Med hjälp av analysen på simgruppsnivå har vi uppdaterat terminsavgifterna enligt nedan. Detta gör att den procentuella ökningen av terminsavgiften varierar mellan våra simgrupper för att bättre spegla simgruppens direkta kostnader. De nya terminsavgifterna fastställdes på ett styrelsemöte 2024-06-18 till att vara:

 

• Svart (Gamla A-gruppen) - 2700 kr
• Röd - 2300 kr
• Lila - 2100 kr
• Gul - 2000 kr
• Grön - 1800 kr
• Guldhaj - 1600 kr
• Silverhaj - 1300 kr
• Bronshaj - 1300 kr

 

Terminsavgift för Masters är inte fastställd ännu, utan kommer tas senare efter lite mer analys då det finns lite olika alternativ att ta ställning till.

 

Städa Sverige

Vi har anmält ÅSS till Städa Sverige och hade turen att bli valda. Lördagen den 21 september kommer det att städas under några timmar. Styrelsen har utnämnt de två gula grupperna till att medverka under detta tillfälle. Städdagen ger 5000 kr till ÅSS. Styrelsen kommer att fixa lite fika och eventuellt korv för städarna och i samband med detta bjuder vi även in föräldrarna till föräldramöte.

 

Nattvandring

I juni nattvandrade styrelsen plus en förälder och denna kväll gav 2700 kr till ÅSS. Det kommer att bli möjlighet till ytterligare nattvandring i augusti och september. Totalt kommer det att finnas tre tillfällen. Föräldrar till barn/ungdomar i grön, gul, röd, lila och svart grupp kommer att nattvandra. För föräldrar som inte redan är engagerade som tränare eller i styrelsen, så ska minst en förälder/barn nattvandra vid minst ett av dessa tillfällen. Målet är att vi genom nattvandring ska få in totalt runt 12 000 kr. Dessa pengar kommer att hjälpa till att täcka tävlingsstartavgifter och banavgifter under hösten. 

 

Sponsorer

Vi vill ta tillfället i akt att tacka våra sponsorer ICA Supermarket Åkersberga, Solstickan och Meetech som har hjälpt oss under våren på olika sätt. Sponsorgruppen kommer att fortsätta att 
ragga sponsorer under hösten. Vet ni någon annan som vill vara med och stötta ÅSS så hör av er till styrelsen.

Kanalens dag

Enligt uppgifter kommer kanalensdag att ske även i år. ÅSS har beslutat att vi ska deltaga och kommer att ha representanter från klubben på plats. Det är viktigt för ÅSS att synas och att få in fler barn som vill lära sig att simma. 

Föräldramedverkan

ÅSS är en liten klubb och vi är beroende av föräldrars engagemang. I år arrangerar ÅSS bara tre tävlingar varav två av dessa är KM tävlingar. Nästa år är önskan att vi går tillbaka till att arrangera Höstsimiaden, Medley plus KM tävlingarna.

 

Arrangemang av tävlingar är en viktig inkomstkälla. För att vi ska kunna arrangera tävlingar så måste vi ha tillräckligt med funktionärer. Föräldrar till barn i alla tävlingsgrupper (grön, gul, röd, lila och svart grupp) behöver därför gå 
funktionärsutbildningen. Det krävs ingen förkunskap om simning för att bli funktionär, du får utbildningen och kunskapen av föreningen. Vi kommer att arrangera minst en kurs tidigt under hösten. 

 

Är du i stället intresserad av tävlingsteknik och arbete i sekretariatet? Hör av dig till magnus.sparf@akersbergasim.nu. 

 

Vi har även ont om tränare i klubben och behöver fler tränare. För tillfället har vi inte utrymme att betala för en tränare och bygger därför vår verksamhet på engagerade föräldrar och ungdomstränare (de sista får tränararvoden). Vi undrar därför om du har simtränarkunskap eller skulle vilja få och är intresserad att hjälpa till som tränare på hajnivå? Hör av dig till sara.dahlin@akersbergasim.nu eller johan.sundby@akersbergasim.nu , våra huvudtränare, om du är intresserad.

 

Nu önskar styrelsen och tränare samtliga en härlig sommar- och så ses vi i augusti utvilade och redo för en ny simtermin! 

 

Viktiga datum för hösten 

 

Under vecka 31 och 33 kommer det vara så kallad lovträning, det finns då möjlighet att träna tillsammans för gul, röd, lila och svart grupp. 

 

Vecka 32 är det simläger i Skara för gul, röd, lila och svart grupp

Sjöström Invitational den 12 augusti mellan 15.30-19.30 i Eriksdalsbadet –ungdomstävling och världsrekordgala med Sarah Sjöström som försöker sätta nya världsrekord. 

 

Terminsuppstart sker under vecka 34.

 

Städa Sverige 21 september för de gula grupperna


Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev juni 20242024-07-02 09:28
Nattvandring2024-05-08 22:48
Sociala medier2024-05-03 18:52
2018-11-14 20:34