Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Om ÅSS

Åkersberga Simsällskap (ÅSS) bildades i februari 1974.


ÅSS är till största delen en ideell simförening som bygger på ett starkt föräldraengagemang. Vår grundtanke är att ingen ska behöva göra allt hela tiden om alla gör något någon gång.


Flera av våra tränare har genomgått de kurser som Svenska Simförbundet anordnar.


Vi vänder oss i första hand till barn och ungdomar i Österåkers kommun men självklart välkomnar vi även simmare från andra kommuner.


ÅSS har drygt 290 medlemmar varav c:a 250 aktiva simmare i åldern 6 till 74 år. Alla, oavsett ålder, är välkomna att simma och träna i ÅSS. Vi har flera simgrupper igång för tävlingssimning (A- & B-grupper, Medleygrupper och Teknikgrupper), nybörjare och motionärer.


För nybörjare har erbjuder vi crawlgrupper. Här lär vi ut simsätten med sikte på tävlingssimning varför de som börjar redan måste kunnat simma minst 50 meter. ÅSS har ingen grundläggande simskoleverksamhet.


ÅSS lär även ut crawl, ryggsim och "riktigt" bröstsim till vuxna. Varje termin anordnas Crawlkurser för både nybörjare och de som redan kan men vill bättra på teknik och ork.


ÅSS har en mindre motionsgrupp i vilken de som nyligen deltagit i crawlkurserna brukar träna vidare med Masters-gruppen.