Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Om ÅSS

Åkersberga Simsällskap (ÅSS) bildades i februari 1974.


ÅSS är en ideell simförening för i första hand Österåkers barn och ungdom. Vi har för tillfället inga anställda tränare och vi har inget kansli, men väl ett klubbrum i Söra Simhall! Flera tränare har genomgått de kurser som Svenska Simförbundet anordnar. Alla i ÅSS arbetar ideellt vilket förutsätter att i princip alla föräldrar måste hjälpa till i föreningen på något sätt.


ÅSS har drygt 290 medlemmar varav c:a 250 aktiva simmare i åldern 6 till 18 år. För tillfället finns ingen seniorverksamhet utan siktet är främst inställt på att erbjuda effektiv simträning för barn och ungdomar i grundskolan. Alla, oavsett ålder, är dock välkomna att simma och träna i ÅSS. Vi har flera simgrupper igång för tävlingssimning (A- & B-grupper, Medleygrupper och Teknikgrupper), nybörjare och motionärer.


För nybörjare har ÅSS (2011) 14 Crawlgrupper igång. De yngsta nybörjarna simmar på tvären i bassängen. I crawlgrupperna lär vi ut simsätten med sikte på tävlingssimning varför de som börjar redan måste ha lärt sig att simma minst 25 meter. I början av varje termin har vi en mönstring där vi tar hand om 20 - 40 nya barn till dessa grupper. ÅSS har dock ingen grundläggande simskoleverksamhet.


ÅSS lär även ut crawl, ryggsim och "riktigt" bröstsim till vuxna. Varje termin anordnas Crawlkurser för både nybörjare och de som redan kan men vill bättra på teknik och ork. ~20 kursdeltagare per termin kan vi ta hand om.


ÅSS har en mindre motionsgrupp i vilken de som nyligen deltagit i crawlkurserna brukar träna vidare med Masters-gruppen.

 
Våra sponsorer