Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ordförande har ordet
2018-11-09 08:39
Hej tränare och ledare i ÅSS!

En kort presentation för er som inte har träffat mig tidigare: 
Jag kallas för "Soja" och är ledare i A-gruppen, detta är andra året jag sitter som ledamot i ÅSS Styrelse och har tidigare varit ansvarig för Lägerkommittén. Under hösten fick jag förtroendet att bli Ordförande, vilket var en rejäl utmaning och en tung börda som dock blev lätt att bära då klubben består av så många fantastiska och engagerade personer. Härligt! Om ni har några frågor eller bara vill säga hej hittar ni mig säkrast under A-gruppens träningstider i simhallen då jag antigen följer sonens simträning eller jobbar med styrelsefrågor. Annars når ni alltid mig på ordforande@akersbergasim.nu 

Tyvärr har rutinerna gällande uppdatering av hemsidan samt informationsflödet mellan tränarna/grupperna varit otydliga och vissa fall bristfälliga, viktig information har inte gått ut till berörda. I detta mail kommer jag att förtydliga och fastställa vissa rutiner så att vi kan få informationsflödet att komma igång. Detta är en start, låt oss gemensamt utveckla och ta fram smidiga, enkla och tydliga rutiner för informationshantering. Kom gärna med förslag till förbättring! 

​Tävlingar, både externa och våra egna i Söra simhall.
Respektive grupp kommer överens mellan tränarna & simmarna om vilka tävlingar som är aktuella för nuvarande och kommande termin. På IC Control Live Timings hemsida http://livetiming.se/ finns samtliga tävlingar uppsatta. Så snart inbjudan, PM, anmälningslistor, m.m. blir officiella för aktuella tävlingen kommer man att kunna hitta info där.
Respektive grupp skickar en lista med vilka tävlingar som är aktuella till kanslisten Jennie så att hon kan lägga upp info på hemsidan. Tävlingar för A-gruppen är inlagda, fyll på med resten av grupperna. Målsättningen är att vi genomför detta vid varje terminsstart så att alla kan planera efter tävlingskalendern. akersber@akersgergasim.nu

Våra egna tävlingar här i Söra simhall 
ÅSS Tävlingskommitté har ansvaret för våra hemmatävlingar. Kenneth Jansson från styrelsen är med i kommittén och kan svara på frågor gällande tävlingar som hålls i Söra Simhall (t ex Höstsimiaden, KM, Medley Cup, UGP, m.m.) tavling@akersbergasim.nu

Internutbildning
Tränarna från de högre grupperna har för avsikt att genomföra en internutbildning för samtliga tränare (även ungdomstränare) inom de olika simsätten och tänkte börja med frisim. Det ligger som förslag är lördagen den 8 december från 8.30 till 11.30 (sluttid beroende på vad som kommer att genomföras). Boka gärna det så kommer mer information längre fram. De kommer att gå igenom frisimsteknik både praktiskt och teoretiskt så att vi alla har en samsyn i det vi lär ut i alla grupper.

HLR
Tränaren Peter Sjöman, MY1, som jobbar inom brandförsvaret samt är instruktör inom HLR och livräddning har erbjudit sig att genomföra utbildningspass med simgrupperna där man blandar teori med praktiska övningar. Ta till vara på detta fantastiska tillfälle! Kontakta honom för att ta fram ett pass som är anpassat för era simmare och boka tid, se kontaktuppgifter i intranätet eller kontakta kanslisten.  Enklast är att ersätta en av ordinarie simpass med hans övningspass i simhallen. Glöm inte att kontakta BeFair i god tid ifall ni behöver låna livräddningsdockor, livbojar, m.m.

Vinterlov
Söra simhall (BeFair) har inte ordinarie öppettider under följande dagar:
24/12 Stängt
25/12 Stängt
31/12 Öppet mellan 06:15 - 12:00
1/1     Stängt
SAMTLIGA gruppers tider ligger bokade som vanligt förutom ovanstående dagar. Respektive grupp meddelar mig om ni vill avboka banor under jullovet så snart som möjligt.

Avbokning och bokning av extra bantider (utöver ordinarie schema)
För att ha bättre koll över banhyrorna och undvika motstridiga bokningar till BeFair har styrelsen beslutat att endast Ordförande och Huvudtränaren har befogenheten att avboka och boka bantider utöver ordinarie schema. Kontakta mig eller huvudtränaren så för vi dialogen med BeFair.

Vinterläger
Ungefär vid månadsskiftet jan/feb 2019 planerar vi ett vinterläger för grupperna A, AB, B samt My. Det blir det traditionella helglägret i Fyrishov (Uppsala) tillsammans med Älvsjö AIK Simning. Lägerkommittén återkommer med datum och intresseanmälan inom kort.

Tävlingsfunktionär
Peter Häggblad som är vår funktionärsansvarig har meddelat att det är krisläge gällande bemanningen av funktionärer på våra tävlingar. Klubben har alldeles för få tävlingsfunktionärer och nyrekryteringen går trögt, inga anmälde sig till senaste funktionärsutbildningen som ställdes in. Vi tränare och ledare måste hjälpa till för att rekrytera flera tävlingsfunktionärer, annars återstår tvingande åtgärder eller höjning av medlemsavgiften då vi inte kan genomföra hemmatävlingar och går miste om intäkterna. Har ni idéer hur vi bryter denna trend? Förslag mottages tacksamt!  tavling@akersbergasim.nu

Tempus Open
A-gruppens huvudtränare Björn Gullberg sköter administrationen gällande Tempus Open. Har ni frågor gällande inloggning, behörigheter, m.m. kontakta honom så kan han hjälpa er. Se kontaktuppgifter i intranätet eller kontakta kanslisten.

Söndagsträningar
Personalen från BeFair önskar hjälp med att lägga i stegen efter sista simpasset på söndag eftermiddag. Den är väldigt tung och är svår för personalen att hantera om denne är ensam kvar. Låt oss hjälpa varandra att komma ihåg detta!

Det var allt för denna gång. 
Vi ses i simhallen!

MVH

Soichiro "Soja" Hosokawa
Ordförande
Åkersberga Simsällskap